Janssen Antieke Schouwen B.V. - Tilburg

Ons verhaal

01 Ons verhaal

Van vader tot zoon

In 1972 startte Ton Janssen zijn aannemersbedrijf in metselwerken. Regelmatig werd hij gevraagd voor het bouwen van open haarden. Begin jaren tachtig nam de vraag naar het plaatsen van schouwen enorm toe, waarna hij besloot zich volledig toe te leggen op het plaatsen ervan.

Halverwege de jaren tachtig, met de opkomst van woonbladen en woonprogramma’s, specialiseerde hij zich in het bouwen van antieke marmeren en kalkstenen schouwen. In eerste instantie werd hij gevraagd deze schouwen voor leveranciers te bouwen. Na een aantal jaren besloot hij om alles in eigen hand te nemen en dus ook de oude schouwen zelf in te kopen in Frankrijk.

Omdat oudste zoon Michel vloeiend Frans spreekt, ging hij bijna elk weekend mee naar Frankrijk om met handelaren te spreken. Met niet veel meer dan een Gouden Gids in de hand gingen ze op zoek naar goede inkoop-adressen. In het begin viel dat niet mee, maar uiteindelijk bouwden ze een vast netwerk aan handelaren op. Bijna wekelijks reden ze met een volle bus en aanhanger aan schouwen terug naar Nederland.

Gedurende deze reizen deelde Ton zijn kennis met zijn zoon. De interesse voor schouwen groeide bij Michel en hij besloot in 1998 zijn baan bij een woningcorporatie op te zeggen en in het bedrijf van zijn vader te stappen. Samen werkten ze aan de verdere uitbouw van het bedrijf. Vanaf enkele grote zeecontainers op een bedrijventerrein werd de overstap gemaakt naar een volwaardige showroom op een industrieterrein in Tilburg. In 1999 verhuisde Janssen Antieke Schouwen naar zijn huidige locatie aan de Dostalstraat. Hier werd de collectie kalkstenen en marmeren schouwen nog verder uitgebouwd.

02 PARTNERS

Wij werken samen met

03 CONTACT

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden